Riječ urednika

Naučni časopis ARGUMENTI „stigao“ je do 48 broja i 17-e godine postojanja i izlaženja. Slobodno možemo metaforički reći da smo blizu punoljetstva.

Uređivačka koncepcija osmišljena prilikom koncipiranja i osnivanja časopisa je realizovana sve ove godine i nastavlja se i u ovoj kalendarskoj 2023. godini.

To je na prvom mjestu primjenjena nauka. Analiza društvenih i političkih procesa u Republici Srpskoj, BiH, regionu, Evropi, Evroaziji i ostalom dijelu svijeta, te davanje šanse mladim autorima, pod uslovom da ispune standarde i kvalitet koji traži časopis Argumenti.

Argumenti su naučni časopis koji je izvorni i autentični izraz stanja u Republici Srpskoj, ali i same Republike i ostalog svijeta. Ne slučajno dajemo šansu svim autorima i njihove radove objavljujemo na srpskom, ali i na njihovim maternjim jezicima. Za sada su prisutni ruski autori, ali očekujemo kineske, njemačke, skandinavske, španske i autore sa anglosaksonskog govornog područja. Svi koji ispune naše standarde su dobro došli.

Svaki put sam u dilemi da li je za ovakav sadržaj časopisa, naučne radove i ovakve autore neophodan bilo kakav uvod ili preporuka. Uređivački koncept je odredio riječ urednika i zato ja preporučujem 48. broj časopisa Argumenti i autore i njihove radove.

Redosljed je nebitan, ali ovaj put su to: profesor dr. Milan Blagojević, prof. dr. Stevo Pašalić, prof. Dr. Andrej Fursov, senator Jelena Guskova, Arif Asalioglu, prof. dr. Branimir Kuljanin i u dodatku govor Milorada Dodika i intervju sa Jelenom Ponomarjovom.

Na kraju ostaje da svim našim čitaocima preporučimo novi 48 broj naučnog časopisa Argumenti.

Milan Ljepojević